Cytat:
Napisany przez mgit
Wcale nie żadka Nikon P60 zoom 5x optyczny na fotkach i na filmach, ręczne ustawenie przesłony i migawki (tryb M) do tego tryb P, ustawienie iso od 80 do 2000, pomiar światła, zdjęcia seryjne (bss, seria 16, itd), tryb pól AF, ustawienia trybu AF, kompensacja błysku, VR jak na kompakt troszke tego ma
Niedawno go nabyłem w MM i puki co to daje rade 
|
Żadka to nie, ale rzadka na pewno
Funkcja na pewno występuje jeszcze w jednym, czy dwóch modelach, ale generalnie zdecydowana większość aparatów tego nie ma, bo jest to trudne do zrobienia (łapanie ostrości, dźwięk zoomowania..). Można to więc uznać za coś raczej niespotykanego i przy okazji bardzo przydatnego.
@ Frog
Nic takiego nie zauważyłem, ale zrobiłem dopiero kilka zdjęć i dokładnie im się nie przyglądałem. Wcześniej jednak czytałem sporo na internecie i nikt na taki problem nie zwrócił uwagi. Wręcz przeciwnie - o wszystkich potencjalnych zniekształceniach pisali, że są na bardzo dobrym, niskim poziomie.
Inna rzecz, której jeszcze nie wypróbowałem, a co może ci się przydać. Podczas zoomowania przy nagrywaniu aparat dość długo łapie ostrość i zdarza mu się ją gubić. Na jednej stronie znalazłem sposób, jak sobie z tym poradzić. Jest trochę zachodu, ale chyba jest tego warte. Otóż ktoś pisał, aby przede wszystkim wyłączyć autofocus i przed rozpoczęciem filmowania ustawić zoom na maksimum. Później zacząć nagrywać i cofnąć go do właściwej pozycji. Ostrość powinna być zachowana.