Cytat:
rozczarowany (30-04-2001 15:00):
Wszedłem na te forum po to aby poczytać i dowiedzieć się czegoś nowego o nagrywaniu i cdr-kach. Zamiast tego napotkałem na stos kpin z innych kolesi zamieszczających posty. Naprawdę nie wiem czy to pytanie było takie śmieszne.
Wszyscy co wykpili tego gościa zapewne uważają się za speców od CDR. I LIGA!
Ale zapomnieli chyba o jednym, że kiedyś tak jak on nie wiedzieli zbyt wiele na ten temat. Ale cóż "zapomniał wół jak cielęciem był". Oby tak dalej panowie a z każdego forum zrobi się sekcja zamknięta. Być może się mylę ale forum ma służyć pomaganiu i dawaniu porad, zamieszczaniu stosownych informacji na dany temat. Po części tego tu nie widzę. Mam nadzieję, że prócz "cwaniaków" są jeszcze poważni ludzie którzy służą radą i pomocą.
Z ubolewaniem: rozczarowany
|
No cóż rozczarowany....
Życie jest ciężkie.
Chociaż zgadzam się z tobą że "...forum ma służyć pomaganiu i dawaniu porad...". Jest tylko jedno małe "ale" - o pomoc się prosi - nie żąda.
Poza tym : "...zapewne uważają się za speców od CDR. I LIGA..." i "...Ale cóż "zapomniał wół jak cielęciem był"..." - tak - każdy zaczyna od zera. Jak ja zaczynałem, to te forum jeszcze nie istniało, a cdrinfo.pl mieściło się pod adresem www.roleski.com.pl/gal... (już dokładnie nie pamiętam).
I gdy ściągnęłem sobie program CloneCD to najpierw zająłem się czytaniem helpa. I powiem, że to wystarczyło na dosyć długo. Najlepszy napęd do "ścinania" image to był (i nadal jest) Toshiba, a ówczesny cd-rw to był HP z serii 9100. Ech, te czasy.....
Czy więc nie uważasz, aby lepiej było najpierw samemu coś pokombinować ? Może to właśnie to "cwaniactwo", ale największą przyjemność i zadowolenie z samego siebie daje nam własne doświadczenie - że bez niczyjej pomocy "MI" się właśnie to udało zrobić.
Oczywiście, chętnie służe radą i pomocą jeżeli tylko potrafię.
Natomiast niektóre posty zasługują na zabawną/cyniczną odpowiedź - to wynika z ich samej treści.
Zapewne chodzi ci o post MAD_a i odzew jaki powstał, ale czy naprawdę uważasz że chłopak miał o co tak stasznie się oburzyć ? I zachowywać się jak "burak" ? Dziwię się trochę, że podzielasz jego rozumowanie....
Tym bardziej że naprawdę wystarczyło poczytać helpa do CloneCD.
Przyznam też, że masz bardzo adekwatną ksywę do tego tematu - kiedyś pod donosami do MO czy do SB podpisywali się ludzie używając podobnych ksywek....
pozdrawiam wszystkich rozczarowanych i cwaniaków
niech nam żyje I LIGA !