Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.06.2008, 16:08   #6875
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez SpeedFreaK Podgląd Wiadomości
To ja podziękuje... stać 2 godziny po przejechaniu np. połowy trasy. Wole już lać nieekologiczną benzyne
tylko po co. ja to sobie wyobrazam tak, stawiasz samochod na miejscu parkingowym, ktora ma gniazdko. rano masz naladowany. zreszta nikt nie pwoeidzial, ze samochod elektryczny musi byc na baterie, jezeli jednak tak bedzie to oczywiste jest, ze musza powstac nowe akumulatory. postep dokonal sie, ale ciagle to co mamy to jakies sredniowiecze. jak jednka widzisz obry samochod elektryczny klepie na starcie benzyniaka.
mozesz wolec lac benzyne, pod warunkiem, ze bedziesz mial co lac i cena bedzie na akceptowalnym poziomie. to co zreszta dzeje sie od dziesiatkow lat to glupota, przez miliony i wiecej lat natura magazynowala co2 w kopalinach, a teraz my to uwalniamy.

Cytat:
Napisany przez SpeedFreaK Podgląd Wiadomości
Nie pisałem o ogniwach paliwowych na wodór, tylko zwykłym silniku benzynowym spalającym wodór. Prototypy przygotował Opel i BMW. Co do Opla nie znam szczegółów, natomiast BMW 745 dysponowało silnikiem 4.4 o mocy ok 270 KM, wersja napędzana benzyną osiąga 333 KM. Oba dawały rade i jak dotąd nie wybuchły
faktycznie bmw jako jeden z nielicznych producentow zaprezentowal inna koncepcje i ciekawa. ciagle tylko nie rozumiesz, ze produkcja wodoru na duza skale moze byc bardzo klopotliwa i szkodliwa dla srodowiska.
nie wybuchly? a co mialo wybuchnac? przeciez nei silnik . nie wiesz jak taki samochod bedzie zachowywal sie podczas wypadku. wyjsciem bylyby zbiorniki od srodka wzmacaniane np. kevlarem, ale to podniesie koszty.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post