Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.06.2008, 16:10   #6896
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman Podgląd Wiadomości
ale ja nie mowie o takich odpadach.
Ale co za różnica - w szynce za 20-30 zł też jest więcej chemii niż mięsa..

Cytat:
dobrego sera nie zrobisz i nie podrobisz tylko na barwnikach. ser jest trudno oszukac. z wygladu bedzie wygladalo jak ser, ale juz i smak i pierwsze kilka dni przechowywania pokaza prawde.
Czy ja wiem.. Może nie jestem takim smakoszem, ale ja różnicy nie widzę. Tzn. w sumie nawet widzę - ten tańszy mi bardziej smakuje. Niestety.. chemia do 'doprawiania' nie jest droga, na pewno tańsza od naturalnego surowca i tym samym nie jest problemem sprawienie, żeby taki "prawieser" smakował nawet lepiej od naturalnego.

Nie chcę tutaj zniechęcać do jedzenia czegokolwiek (chociaż chcąc zdrowo się odżywiać do supermarketów raczej nie ma po co zaglądać), ale niestety w większości oferowanych (i kupowanych) przedmiotów spożywczych pełno jest tych różnych ulepszaczy. Nawet przed chwilą chciałem sobie jakąś przekąskę kupić, ale po przejrzeniu składników kilku różnych niby zdrowych batoników czy ciastek zrezygnowałem.. emulgatory, spulchniacze, cukier, barwniki.. Powiedzmy, że spasuję. A jedyna rzecz, którą chętnie bym kupił czyli suszone owoce, a konkretnie daktyli, akurat nie było.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post