Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.06.2008, 10:14   #6899
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
a potem sie dziwimy ze ludzie sie przekręcają na jakies nowotwory.
zawartosc chemii powinna bys scisle regulowana przepisami
kiedys byla "Polska norma"
teraz sie droga taniość
Kto się dziwi ten dziwi. To też dla mnie pewna naiwność - ludzie przez całe życie napychają się różnymi świństwami, a później dziwią, że skąd ta choroba - przecież on nie pali i w ogóle w miarę zdrowo się odżywia. No właśnie to w miarę zdrowo okazuje się niewystarczająco. Poza tym jak wygląda łatwo się przekonać idąc do jakiejkolwiek galerii handlowej i przechodząc obok części żywieniowej - do fast foodów praktycznie nie można się dopchać (nie żebym chciał..). A od tego, co tam serwują, to już i najtańsza szynka byłaby lepsza.

Co do norm, to wbrew pozorom są jeszcze. Jest ich w Polsce i Europie kilkanaście. Są mało znane może dlatego, że niewiele jest produktów, które mogą się nimi poszczycić. Swego czasu o tym czytałem, ale musiałbym odświeżyć te informacje.

Jako ciekawostkę jeszcze - jako, że wczoraj dalej byłem głodny, to wracając do domu wstąpiłem do sklepu ze zdrową żywnością w złotych tarasach. Z 10 minut próbowałem znaleźć coś, co możnaby przekąsić, a co nie miałoby w sobie żadnych dodatków chemicznych. Nie znalazłem. Tak to pojęcie zdrowej żywności wygląda.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post