Ah.. ano popisalem co nieco

He.. pozny zimowy wieczor, jest pomysl wolny czas i chec realizacji.. no i czysta ciekawosc, wiec czemu nie, tym bardziej ze wyniki byly dosc interesujace.
Co do urzytej plyty, jak wspomnialem dokladnie nie pamietam z jaka predkoscia to nagralem, ale napewno bylo to z przedzialu 32x-48x.. i mysle ze plyta sama w sobie byla juz walnieta zanim nia wlozylem do nagrywarki, stad tez takie anie inne wyniki. Urzylem akurat wlasnie jej do testow, gdyz testujac wlasnie to plyte poraz pierwszy zaciekawily mnie wyniki, w pewnym sensie plyta jest unikalna, stad posluzyla jako egzemplarz do testow, gdyz inne nagrane plyty nie mialy tej charakterystki uszkodzen.
Co do zaufania wynikom LiteONa to jak najbardziej bym zaufal. Nic do tych napedow w zasadzie nie mam. Stawiam coprawda pulke wyrzej napedy Plextora i Yamahy, ale LiteON jest tuz za nimi na tej polcenizej. A program taki jak WSES zasluguje tylko na pochwale.. i wpewnym sensie wzbudza zazdrosc

Nawet myslalem czy by nie kupic sobie kiedys LiteONa tylko dla tego programu
Co do korekcji to sie zgadza. Bylo o tym juz w samej recenzji na CDR Info.. co i tez potwierdzilo sie w moich testach. Najgorzej wyszla Yamaha, jednakze to model stary (ponad 2 lata), swoje juz przezyl i przepalil.. moze po czyszczeniu glowicy wyniki byly by lepsze.
A co do wykrsow, jest to caly czas jedna plyta

jak mowilem taka sie dziwna trafila.. i stad pomysl na test. Zreszta ta seria platiniumow co mi sie trafila byla troche trefna.

O czym juz pisalem na forum w ostrzerzeniu by zwracac uwage na jakos tych plyt. Normalnie plyty nagrywaja sie wporzadku przy predkosci 32x.. sporadycznie pojawia sie zolty kwadracik... jednakze te Platiniumy przy 40x i 48x juz sa bardzo wrazliwe, nawet palone na takim sprzecie jak Plextor.