Cytat:
Napisany przez madmax2
"Zabójca" z Jetem - Li (tytuł oryginalny War). Typowa nawalanka, ale dźwiek w 5.1 na kinie domowym rewelacyjny (lepszy niż DTS). Zakończenie zaskakujące, chociaż można coś podejrzewać.
9/10.
|
Mnie rozczarował.. Taka nawalka dla samej nawalki, bez specjalnej treści. Końcówka może trochę zaskakująca, ale tak naprawdę dla całego filmu znaczenia to już nie miało. Ogólnie mnie rozczarował (zwłaszcza, że po aktorach spodziewałem się czegoś więcej).
Natomiast dwa filmy mogę polecić:
Vantage Point
Tu też fabuła może nie rewelacyjna, a i samo założenie bardziej nudne niż jakoś specjalnie atrakcyjne, natomiast film jest po prostu bardzo dobrze zrealizowany. To generalnie zwykła 'strzelanina', ale dawno nie widziałem tak dobrych scen wyścigów. W połączeniu z dynamiczną muzyką, po prostu wzrastał poziom adrenaliny

Polecam, bo pomijająć kilka dłużyzn, naprawdę fajnie się oglądało
8,5/10
Forbidden Kingdom
Taka sobie baśń, choć z dobrymi aktorami (i to chyba po raz pierwszy występującymi w jednym filmie), ale fajnie zrealizowana. Dawno tak dobrze mi się filmu nie oglądało. Polecam też ze względu na świetne choreografie walk, naprawdę dobrze zrobione i mimo na pewną 'lekkość' filmu mogłyby służyć za wzór tym 'porządnym' bijatykom
Zachęcam do obejrzenia, jak ktoś lubi takie klimaty
9/10