Cytat:
Napisany przez pepperman
ta, a babcia ma wasy. spalony jest, wtedy kiedy zauwazy go sedzia. nie zauwazy to go nie ma, takie reguly byly i beda nadal
|
a tam, gadanie... Spalony jest, jeżeli rzeczywiście wystąpił, a to, kto go zauważył, to już inna sprawa. Według tego, co mówisz, to nie reguły opisują ten sport, ale widzimisie sędziego. Oczywiście, czasami niestety tak jest, ale nie generalizujmy. Błędne decyzje to zaledwie marny procent, albo i promil wszystkich podejmowanych.
Cytat:
, a skoro az tak martwisz sie tym "spalonym" to bylo glosno krzyczec podczas meczu z Niemcami. jakos wtedy malo kto o tym mowil, strzelili to strzelili i nie bylo juz nad czym plakac.
|
A skąd wiesz, że tego nie robiłem?
Chociaż masz rację, nie robiłem, bo nie oglądałem uważnie. Poza tym nie ma dla mnie znaczenia, na czyją korzyść jest pomyłka (celowa czy nie). Uważam, że bez względu na to być ich nie powinno. Osobiście wolałbym uczciwie przegrać, niż wygrać poprzez oszustwo..
Cytat:
troche smieszne jest, kiedy takie organizacje jak UEFA czy FIFA probuja ustalac reguly gry, a trzeba byc naiwnym, zeby wierzyc, iz nie ma tam korupcji. sposob ich funckjonowania, hierarchia stwarzaja idealne warunki dla korupcji, a aferki juz byly, ale szybko je tuszowano. o ilu nie wiemy?
|
To niestety prawda.. Jedyny powód, dla którego nie wprowadzono jeszcze decyzji na podstawie powtórek wideo, pomiaru dokładnego czasu gry (jak w koszykówce) itp. , jaki widzę, to niestety duże pole do.. "manewrów". Smutne..