Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.06.2008, 16:34   #9
MisiekSE
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.06.2008
MisiekSE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez aboabo Podgląd Wiadomości
Aha.. MagicKeys, na to nie wpadlem. Blokadki nr 2 nie musisz montowac wogole, ani nawet niczym jej zastepowac. Przeciez nie ma najmniejszej potrzeby otwierania klapki gdy plyta sie kreci, a dzyndzel ktory blokuje sie ta blokadka chroni plyte przed dodatkowymi zarysowaniami.

Nie ma chyba sensu kupowac nowego swapa skoro mozesz go wypolerowac, koszt 5-7 zlotych + wysylka. Plyty polerowane sa maszynowo i wszystkie rysy znikaja po takim zabiegu, chyba ze sa naprawde glebokie.

Ciesz sie ze nie zniszczyles sobie konsoli tym haczykiem, jeden niewlasciwy ruch i przelacznik moze odpasc od pcb, wtedy jedyne co mozesz zrobic to zlutowac punkty zwracia na stale ze soba. Lepiej juz otworzyc konsole i zablokowac ten czujnik czyms wewnatrz, stracisz gwarancje owszem, ale nie bedzie trzeba biegac z tym do serwisu pozniej. Na cale szczescie w SCPH-90000 nie ma juz tego czujnika, wystarczy zamontowac blokadke A i nic wiecej nie potrzeba.
Właśnie muszę montować tą blokadke nr 2.. bo nie mogę zamknąć klapki.. cały czas konsola stoi z otwartą klapką.. jak zamknę klapke to blokadka nr 3 wyskakuje i trzeba znowu ustawiać .. niewiem czemu się tak dzieje ale cóż. Czy oby napewno te polerowanie płyty zadziała?
Przed chwilą mocno "polerowałem" płytę i się uruchamia ale jest obciążeniem dla lasera.. to słychać narazie wyślę płytę do regeneracji a potem zobaczymy.. jak mi sie swap zepsuje na amen to se kupie te exploity czy coś

Dzięki wszystkim za pomoc Temat można zamknąć Pozdrawiam
MisiekSE jest offline   Odpowiedz cytując ten post