Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.06.2008, 14:21   #7
RogerFlash
permanentny inwigilator

Data rejestracji: 26.05.2008
RogerFlash w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za odpoiwedź.

Co do napisu "Ultra II" to zauważyłem pewną zależność. Karty Ultra II mają zawsze cyferkę 4 - oznacza to że należą one do 4 klasy (Class4) gdzie dane można zapisywac z prędkością minimalną 4MB/s, natomiast karty Extreme III mają zawsze cyferkę 6 - oznacza to że należą do 6 klasy (Class6) gdzie dane można zapisywac z prędkością minimalną 6MB/s. A obydwa rodzaje kart, czyli Ultra II oraz Extreme III - należą do specyfikacji SD 2.0. Correct?

Idąc tym tropem mam następujące pytanie. Noszę się z zamiarem kupna czytnika MicroMate microSDHC oraz karty microSDHC 8G:

Karta ta oczywiście należy do specyfikacji SD 2.0 a karty należące do tej specyfikacji można odczytywać tylko z urządzeń zgodnych z tą specyfikacją. Do tego służy m.in. czytnik MicroMate Reader:

Port USB w moim laptopie nie jest zgodny ze specyfikacją SD 2.0. Więc mój laptop zobaczy microSDHC 8G z czytnika MicroMate microSDHC, czy nie? Czy można traktować równorzędnie te dwa czytniki: MicroMate Reader (przeznaczony do odczytu zwykłych SDHC, ewentualnie z adapterami do microSDHC) z czytnikiem MicroMate microSDHC?