Dyskusja: Siatkówka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.06.2008, 23:44   #787
cancel
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
cancel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
WGP i LŚ nie jest docelową imprezą zespołów startujących w IO i nie inaczej jest z polskimi zespołami. WGP i LŚ traktują one jako jedną z form przygotowania się do Igrzysk, trenerzy dają odpocząć podstawowym zawodnikom/zawodniczkom. Więc nie ma co się martwić o słabsze występy naszych zespołów.

Mówiliście, że z Egiptem powinniśmy wygrać z zawiązanymi rękami, ale popatrzcie na ich mecze z Japonią (oba przegrane przez Japończyków).

Fakt - miło by było oglądać polskie zespoły w finałach, ale jak się tam nie dostaną to nie róbmy tragedii. Pamiętajcie, te imprezy są może i prestiżowe, ale ważniejszą imprezą w tym roku jest Olimpiada. Ja się bardziej martwię Mistrzostwami Europy mężczyzn,, a konkretnie kwalifikacjami do nich, Polska musi walczyć o kwalifikacje w barażach, a powinna już dawno mieć pewny występ w tym turnieju.

Wracając do LŚ i WGP to właśnie przygotowywania do IO zespołów startujących w obu imprezach dają szanse wybić się takim zespołom jak Egipt, które nie są na wysokich miejscach w rankingu FIVB i nie startują w Olimpiadzie, dlatego też te turnieje są dla nich imprezami docelowymi.

To się rozpisałem. Sorrry...ale jakąś takom wenę miałem do pisania.
Udzielam się tylko w tematach, na których się znam i/lub mogę coś wnieść do dyskusji, a że znam się na niewielu rzeczach to dyskusji z moim udziałem jest niewiele. (innymi słowy: musicie dogłębnie przeszukać forum aby odnaleźć moje posty ) Ten temat jest jednym z nielicznych z moim udziałem.
Spiesz się powoli!
(lepiej na tym wyjdziesz)
cancel jest offline   Odpowiedz cytując ten post