No właśnie, mam teoretycznie zmienne ip w kablówce, ale od około miesiąca(po zmianie sprzętu i oprogramowania u dostawcy netu) przydzielane jest to samo ip i nie mogę wejść na kilka stronek na których wcześniej byłem zarejestrowany, bo pewna pula ip z mojej kablówki jest na nich zablokowana. Kontaktowałem się z dostawcą netu z prośbą o jednorazową zmianę numeru ip i stwierdził, że jest to niemożliwe bo przydzielane jest automatycznie, czyli pewnie nie chce mu się grzebać i ma mnie w d... Kiedyś wystarczało nie logować się przez 24h do sieci i ip było zmieniane, teraz to niestety nie działa (72 h bez logowania). Poszukuję programu (lub nazwy programu), który umożliwia zmianę ip i nie piszcie proszę, że takiego nie ma, bo miałem go kiedyś i działał, tylko gdzieś mi go wcięło. Program był darmowy, sprawdzał wolne numery ip w sieci i następnie po wpisaniu nowego numeru ip resetował połączenie/modem i komp łączył się przez nowe ip i nawet nikt z kabłowki mi się nie czepiał, że tak zmieniam ip.

Jeżeli spotkał się ktoś z Was z tym programem lub go posiada proszę o kontak... uff...