Cytat:
Napisany przez Sunna
Francuzi byli statystycznie slabsi.
|
Przestań, mi tu o statystyce gadać... Mówimy o grze. Ciekawe jakby nasi wypadli w tej grupie "francuskiej".. Aż się boję myśleć o tym...
Cytat:
Napisany przez Sunna
A czy benhałer ma jaja to nie mam watpliwosci:
- przyjechal pracowac tam gdzie oprocz niedzwiedzi polarnych nie ma nic
|
Polskie kompleksy... Przyjechał tam gdzie mu zapłacili tyle ile chciał. Swoją drogą skąd niedźwiedzie polarne?
Cytat:
Napisany przez Sunna
- postawil na swoje, czyli perejro
|
I chwała mu za to! Tylko pozostaje niezbity fakt, że Perejro nie zagrałby na Euro, gdyby nie to że rywale w grupie kwalifikacyjnej pogubili punkty. Prawda taka, że przy awansie na Euro szczęście nam sprzyjało. Dwa dobre mecze kwalifikacji przyćmiły nam całkowicie faktyczny obraz naszej piłki. Gdyby Portugalia i Serbia głupio nie potraciły punktów nie byłoby nas na Euro (i nie mówię tu o mecz z Polską).
Poza tym czy Janas nie postawił na swoim?
Cytat:
Napisany przez Sunna
- dlugo wytrzymal polskie piekielko i duzy respekt za to (przyznac sie nie musi, i bardzo dobrze ze tego nie robi, pokazuje ze ma w dupie glupich polakow, madrzy mu ufaja i napewno wyciagnie wnioski na przyszlosc - vide ***** kuszczak).
|
oooo... znowu kompleksy... Jakie polskie piekiełko masz na myśli? To że znaleźli się ludzie, którzy go skrytykowali? No to faktycznie straszne. Rzeczywiście w innych krajach tego nie ma. Tylko u nas możliwe jest takie wykroczenie. Przypomnij tylko sobie jak wszyscy krzyczeli, gdy Janas powiedział, że Frankowskiego nie zabiera. Każdy narzekał, że Janas powołuje ludzi którzy siedzą na ławkach zachodnich klubów. Przyszedł Beenhakker i też ich powołuje, a wszyscy siedzą cicho... No może nie do końca, ale w porównaniu do tego wrzasku i lamentu jaki towarzyszył poprzednim trenerom, to jest jedynie jakimś pomrukiwaniem.
Po ostatnich MŚ każdy po kolei jeździł po Janasie, że drużyna była źle przygotowana.. i słusznie! Tylko pytanie dlaczego miałoby to ominąć Beenhakkera? To spotyka wszystkich trenerów na całym świecie. On również powinien publicznie odpowiedzieć na różne zarzuty, a nie obrażać się bo ktoś śmie mieć inne zdanie niż on. I oczekuję innych odpowiedzi niż: "bo to mi pasuje"; "będzie dobrze"; "wiem co robię".
Prawda jest taka, że popełnił błędy, a za błędy się płaci. I to nie jest "polskie piekiełko" tylko mechanizm funkcjonujący na całym świecie.
Chodzi mi jedynie o obiektywną ocenę dokonań różnych trenerów.
Dla mnie na dzień dzisiejszy Leo jest lepszy od poprzedników jedynie o to, że potrafił wykreować swój wizerunek jako poczciwego, ciepłego i godnego zaufania człowieka, który wie co robi, a to powoduje, że kibice stoją za nim murem.
Zauważyli to marketingowcy WBKa i wykorzystali w reklamie. A teraz wyobraź sobie na jaką śmieszność naraziłby się bank zatrudniając do tego Janasa?