Cytat:
Napisany przez Qbi@k
|
Tylko w E8400 nie można zmieniać mnożnika tylko szynę. Standardowo jest 333MHz, więc jeszcze trochę zapasu do pamięci 800 jest. Na 3,6GHz można podkręcić w zakresie stabilnego działania pamięci, natomiast powyżej one już również się podkręcają. Dużo nie trzeba, myślę że ok 900 (450), ale dobrze by było, żeby i przy tym nie sprawiały problemu.
Te, co mi podałeś, oceniane są raczej słabo. Poza tym to 2GB, a jednak chciałbym 4, od razu w dualu.
SB wygrywa w sensie zgodności w dźwiękiem w grach (EAX 5.0). Xonar go emuluje, podobno całkiem nieźle, ale jest to ciągle emulacja. Poza tym jednak ten procesor dźwięku na X-Fi mnie przekonuje.
Dlaczego nie RAID? Bo a) nie znam się na tym

b) nie mam tak ważnych danych, żeby robić nieustanne kopie lub też c) - jeśli mówisz o RAID 0, szkoda mi pojemności względem wydajności.
Poza tym d) naprawdę się na tym nie znam
@ sobrus
Karty 4850 wyjściowo w Polsce kosztowały poniżej 600 złotych, teraz najtańsze dostać można za ~500. Co więcej jest szansa, że dalej stanieją, bo ATI zmieniło sugerowaną cenę na Polskę z 549 zł na 499 (w zeszłym tygodniu).
Ja będę brał prawdopodobnie Asusa, ze względu na funkcje oszczędzania energii w płytach tego producenta. Najlepiej współpracują z kartami graficznymi właśnie tej firmy.