Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.07.2008, 08:31   #298
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Witam! Zamierzam kupić sobie wreszcie Router, aby odciążyć od tej pracy mojego kompa no i mieć normalne wifi.

Na początek zaznaczam, że chce coś taniego ~150zł. Może nawet Pentagram by wystarczył, ale aż tak oszczędzać nie będę
Wymagania: MUSI mieć modem ADSL Z tego co widze seria WRT54G odpada, bo go nie ma (a WAG54GS jest za drogi) .
Po wstępnym przepatrzeniu ofert na placu boju są więc:

- LinkSys WAG200G (~170zł)
- Asmax AR904G (~160zł)

Polecacie tego Linksysa, ale jednocześnie piszecie że jest gorszy od 54GL. A testował ktoś Asmaxa? (jego ocena z opinii na komputroniku jest 10/10). Ze specyfikacji wygląda nieźle. Procek TI 210Mhz (cokolwiek to daje w routerze, quake na tym nie odpale ). Mam od czterech lat Switcha Asmax. Podłączyłem go 4 lata temu i do dziś zapomniałem że istnieje...

btw. Co daje wgranie innego oprogramowania? Czy trzeba flashować router i traci się gwarancję? Bo jeżeli tak to nie chce się w to bawić.

W internecie jest też test Asmaxa - opinia jest bardzo pozytywna
Nie wiem, jakie masz oczekiwania. Ja właśnie chciałem router kupić, podłączyć i o nim zapomnieć. Miałem tak przy poprzednim, przewodowym, mam jak na razie teraz przy właśnie WAG200G i nic nie zapowiada, żeby miało być inaczej. Tak więc pod względem pewności użytkowania mogę go spokojnie polecić.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post