Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.07.2008, 10:28   #1470
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
TZ5 ma problemy z AF?
To chyba panas idzie w złym kierunku bo w FZ8 można łapać w tele nawet samoloty (nawet te których nie widać gołym okiem) i ptaki w locie. No a w makro i wide to myslałem że to żadna sztuka ...

Zwróć uwagę że w makro masz bardzo małą głębie ostrości - to może powodować rozmycie zdjęcia lub jego części.
Przede wszystkim focus jest znacznie wolniejszy niż w Canonie (porównuję z IXUS-em), jeśli jest wyraźny jeden obiekt i reszta to dalsze tło to nie ma większego problemu (choć dalej jest raczej powolny), jednak w przypadku np. kwiatków z liścmi w tle, jest już problem. Łapanie ostrości trwa długo i czasami bez powodzenia. Podobnie przy macro.

W weekend się tym bawiłem i rezultaty trochę mnie rozczarowały. Nie analizowałem jeszcze dokładnie samych zdjęć, ale jeśli chodzi o komfort ich robienia Canon zdecydowanie wygrywa.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post