Cytat:
Napisany przez stepbreaker
A co do tej 1 miesięcznej wytrzymałości nośników PLATINUM to mi się coś bardzo podejrzane wydaje. Nie miałem innych podobnych informacji o podobnej tematyce a wierz mi ,że na pewno bym miał jak by się coś działo. Nie wiemy nawet czy to były oryginalne produkty tego "producenta" - brandera.
|
Też się pierwszy raz w życiu z czymś takim spotkałem. Fakt, czasem płyty nie dały się odczytać, ale były porysowane, źle wypalone, kombinowane z multisesjami, a nawet z odpryśniętym lakierem (tą warstwą po której "można pisać")... Ale tutaj płytki są pod względem mechanicznym w stanie nienaruszonym! I to mnie właśnie dziwi. Tym bardziej, jak Boga kocham, płytka przestała się czytać "z dnia na dzień". Jeśli uważasz, że zmyślam, to jaki byłby sens pisania o tym? Nie zabierał bym Wam czasu. Ale prawda jest taka, że płytki zachowują się tak jak się zachowują.
Jeśli chodzi o ich dystrybutora, to kupiłem je w naprawdę dobrym sklepie (nie chcę mu robić antyreklamy więc nie podam nazwy), gdzie często zaopatruję się w CD, DVD, DVD DL (rzadko), a kiedyś w klisze do aparatów itp. Może to przypadek i trafiłem na taki cake, gdzie na 100 szt. 20 było felernych? Nie wiem. Podałem jak wczytują się płyty zapisane (przemianowane na DVD-ROM) i nie zapisane DVD+R. Mnie te informacje niewiele mówią, po za takimi sprawami oczywistymi jak pojemność, prędkość zapisu itp.
Mówiąc o "lepszych" nośnikach - masz zapewne na myśli DVD-RAM, jak dla mnie, to zbyt kosztowne (nie mam jeszcze takich obrotów kapitału, by móc sobie na to pozwolić).