Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.07.2008, 23:30   #13
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez seku Podgląd Wiadomości
@yahol

problem mam taki ze mam 8x SATA i 1x IDE a mam 3xHDD na SATA i 3x DVD na IDE więc nie podepne jednej spawarki w tym wypadku PX760

kupiłem ta przejściówke i nie działa

kupiłem zatem kontroler ide na PCI który widzi tylko HDD ew. starego CDR a DVD ani ruszy
zatem możliwości się wyczerpały zanim coś kupie tym razem muszę mieć 95% pewności ze działa
Kontrolery IDE na PCI, zwlaszcza RAIDowe maja te wlasciwosc, ze nie obsluguja napedow optycznych zdecydowana wiekszosc - nie wszystkie.
Z tego co pamietam, kontrolery na SilikonImage z chipem SI (nie pamietam numeru, bo oddalem) mialy te wlasciwosc, ze byly non-raid i nie potrzebowaly drivera do XP, i dodatkowo rozpoznawaly nagrywarki DVD LG.
cos w rodzaju tego cuda
Jak znam zycie, mozna toto sprawdzic na miejscu w sklepie - po prostu.
Kaz sobie wlaczyc taki kontroler z napedem optycznym na miejscu.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post