Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.07.2008, 20:08   #5
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
PS. I jak już mam midi to czym się tym najlepiej bawić i co z czymś takim można zrobić.
midi możesz wczytać do dowolnego programu wspierającego ten format i w zależności od jego możliwości odgrywać w różnoraki sposób czy modyfikować

ja robię zazwyczaj tak :
- znajduję melodię grając na gitarze
- wpisuję do programu Guitar Pro i eksportuję do midi
- wczytuję ścieżkę do Cubase-a i odgrywam instrumentem wirtualnym VSTi

te programy nie są darmowe, choć Cubase LE dodają różne firmy (np.: E-MU, ESI) do swoich produktów, Guitar Pro jest dostępny w wersji trial 15 dni, koszt to około 200 zł

byłoby mi teraz trudno wytłumaczyć krok po kroku co i jak więc zmienię zwyczajnie ten motyw

Cytat:
Napisany przez pawelblu
I jeszcze w drugim takcie początek to nie jest długi dźwięk tylko 2 krótkie, tak mi się wydaje.
prawda, trudno to usłyszeć ale fakt, gratuluję dobrego słuchu

Cytat:
Napisany przez pawelblu
I i czy takt 4 to nie powinien być taki jak takt 8 - bo jak dla mnie to tam nie ma chyba 3 takich samych dźwięków pod rząd.
powinien, trochę to urozmaiciłem nieprawdaż, a tak to mamy tylko 4 takty

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Tzn. czy to nie są 4 szestnastki, pauza 1/8 i nuta 1/8 ?
ale w którym takcie i od której ćwierćnuty zaczynasz ?, mamy metrum 4/4, wartościowo podałeś 2/4 więc wnioskuję, że liczysz od 3 ćwierćnuty - tak czy inaczej nie widzę tu nigdzie końcówki z pauzą 1/8 i nutą 1/8

po uważniejszym wsłuchaniu się zmieniłem co nieco - popatrz na transkrypcje, wydaje mi się, że teraz już będzie ok

pozdrawiam
Dołączone pliki
File Type: mp3 melodia - i1.mp3 (290.6 KB, 100 oglądane)
File Type: pdf transkrypcja.pdf (41.5 KB, 273 oglądane)
File Type: rar song_wersja 2 - MIDI.rar (373 Bajtów, 27 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 20.07.2008 o godz. 20:13
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post