Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.07.2008, 00:57   #5
djsurfing
Klikam, pstrykam...

Data rejestracji: 14.09.2006
djsurfing zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez djsurfing Podgląd Wiadomości
Mam LARK-a 35.0, oryginalnie odblokowanego, od dwóch miesięcy. Bateria w dzień trzyma około 2,5 godziny, w nocy około4,5 ( automatyczny tryb przełączania dzień/noc ). Oryginalna MapaMap Easy. Spoko, łatwa w użyciu, trafia się do celu, choć nie ma wszystkich miejscowości, tych małych i malutkich. Bez problemu można dograć na kartę SD AutoMapę. Działa. Rozmiar ekranu jest właściwy. Więcej nie trzeba. Większy niż w komórce, a "telewizorka" w postaci większych ekranów w aucie do nawigacji nie trzeba. Przecież trzeba to także "dźwigać" po wyjściu z auta. Dlatego uważam, że szkoda wydawać kasę na inne, droższe modele, a już nieporozumieniem jest kupowanie nawigacji z mapą innej produkcji niż polska, do jazdy po Polsce. Pliki JPEG wczytuje wolno, ale to pewnie dlatego, że wgrałem zdjęcie z aparatu i "dopasowywał" rozmiar do ekranu. Wolno przełącza z jednego nagrania MP3 na drugie, ale w końcu to nawigacja, nie player muzyczny. Także jeszcze raz polecam, za małą kasę ma się dobrą nawigację.
P.S. Porównywałem z TOMTOM-em szwagra, wydał ponad 1000 zł, przepłacił i ma mniej niż ja. Teraz żałuje.

Jeszcze jedno. LARK 35.0 ma głośny dźwięk przy włączaniu, zlikwidowali te usterkę w następnych wersjach, ale podobno nie można wtedy łatwo dograć innej mapy.

Trzymanko
Jeszcze kolejne jedno. MapaMap szybko sie uruchamia z zimnego startu, a AutoMapa czasami potrzebuje nawet około 3 minut na wyznaczenie trasy.

Pozdrawiam.
DjSurfing
djsurfing jest offline   Odpowiedz cytując ten post