Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.01.2003, 12:05   #10
TOMMYx
Gość

Cytat:
murt napisa***322;(a)
Zawsze musisz sie polaczyc z jakims hubem aby cos sciagnac. Aby wyszukiwac tez musisz byc polaczony.
Jak chcesz troche wiecej informacji to TUTAJ .
Mała poprawka - zawsze musisz się połączyć z hub'em, aby ZACZĄĆ coś ściągać, jak już zaczniesz, możesz sie z hub'em rozłączyć, bylebyś nie zamknął samego DC.
Jednak należy pamiętać, iż w momencie, gdy traficz na niemiłego użytkownika DC, i ten użytkownik odłączy "Cię" (cancel upload) od siebie, w tym momencie, nie będąc podłączonym do żadnego z hub'ów, Twój DC nie będzie mógł znaleźć pliku, aby wznowić download.
Dlatego warto czasami zagadać do drugiego użytkownika, żeby czasem nie rozłączał Cię i ewentualnie zaproponować mu, aby skorzystał z zasobów, które sam udostepniasz, może akurat coś mu się przyda.
Ja obrałem taką strategię i stosuje ją już prawie rok czasu. W ten sposób można naprawdę dużo filmów ściągnąć. A przy okazji jest możliwość poznania nowych osób, i w przyszłości - pewnych źródeł, z których można pobierać dane.

Niestety wiele hub'ów posiada sporo ograniczeń związanych z ilością udostępnionych slotów, wielkością udostępnionych plików, jak również koniecznością używania Direct Connect zamiast jego klonów typu DC++.
Ja używam DC++, mam kilka ulubionych hub'ów, żaden z nich nie jest polski, prawie wszystkie są szwedzkie. Zsumowana 'waga' plików, dostepnych poprzez taki hub wynosi średnio 24 TB danych.
Ilość użytkowników w granicach 600-800.
Podłączając się do trzech takich hub'ów (możliwe tylko w klientach typu DC++), "teoretycznie" mamy dostep do ponad 70 TB danych."Teoretycznie", ponieważ będąc 'pasywnym' user'em, mamy możliwość ściągania danych tylko od userów 'aktywnych', co zmniejsza ilość dostępnych danych do ok 15-18 TB na hub.
'Aktywny' user ma dostęp do calych 24 TB danych.
Wyjaśnienie: przykładowo - user aktywny to taki, który posiada zew. IP, user pasywny nie posiada zew. IP (np sieć w bloku).

Markus96 , jesli będziesz chciał, podam Ci moje ulubione hub'y. Jesli cos jeszcze chcesz wiedzieć - pytaj.

I pamiętaj - im więcej udostepnisz, tym więcej będziesz mógł ściągać od innych.

Odpowiedz cytując ten post