Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.08.2008, 22:41   #7
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez painkor Podgląd Wiadomości
Zrobiłem screeny z tego samego ujęcia.
Jedno źródło oryginał..drugie rekompresowany materiał.
Pomijając fakt iż jest nieco ciemniej/jaśniej..widać jakieś pogorszenie obrazu?.
http://painkor.internetdsl.pl/testjpg.zip
org=35GB
re=23GB
Napisz może czy robiłeś to tym programem RipBot264? Faktycznie nie widać różnicy między źródłem a przerobiony filmem, poza jasnością tła, ale to można ustawic w samym programie. Bardzo mnie to interesuje, gdyż mam zamiar kupić tego LG do odtwarzania HD i zapisu. Czy możesz napisać jakiś dobry przewodnik, co i jak, bo widzę ze trzeba koniecznie wybrać profil 4.1, czyli taki jak w przekazach tv HD i dyskach BD i HD-DVD, aby przekodowany materiał nadawał się dla stacjonarnego playera lub mógł być odtworzony ze wspomaganiem PureVideo w Power DVD. Dziś robiłem testy dla kompresji plików TS z DVB-S i DVB-T i muszę przyznać, ze są jeszcze małe problemy, bo HBO HD posiada tylko video, natomiast brak audio (w ogóle go nie wykrywa w streemie, jednak Power DVD odtwarza audio), na TVP HD są jakieś dziwne piksele od czasu do czasu, natomiast wzorowo wypada FilmBox HD. Gdyby jeszcze był prosty program do przycinania takich plików tak, aby przekodować tylko sam film do MP4 lub MKV. Dopiero zaczynam interesować sie tematem obróbki HD, wiec może ktoś mi może pomóc w tym temacie. Aha chyle czoło dla twórcy programu za naprawdę kawał dobrej roboty, ciekawe tylko, czy zrobi optymalizacje dla nowych procków C2D takich jak przykładowy E8400, gdyż na podkręconym E4300 do 3 GHz (obecnie muzeum ) mam ok 3 kl/s w trybie 5.1 i włączonymi wszystkimi opcjami, lub ok 6-7 kl/s dla trybu 4.1 kompatybilnego z HD na BD.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post