Witam!
Często zdarza się, że co chwilę odchodzę od komputera, raz na krótko, innym razem na dłużej. Na starej maszynie miałem zainstalowany program TVTool 9.7, w którym to odpowiedni skrót klawiatury powodował przejście monitora w tryb uśpienia. Ten sam skrót powodował włączenie go z powrotem. Ogromną i niepowtarzalną zaletą TVToola było to, że żaden inny klawisz czy kombinacja, czy ruch myszy czy kliknięcia nie były w stanie go włączyć. Jedynym "powrotem" było użycie ponownie tego skrótu. Dzięki temu na multimedialnej klawiaturze mogłem sobie zgłośnić muzykę, przerzucić kawałek itp, przy czym monitor pozostawał cały czas w stanie uśpienia. Posiadam również Girdera z wtyczką IgorPlug. Komendy z pilota również monitora nie "ruszały".
Od jakiegoś czasu mam nowy komputer i nowy monitor. TVTool niestety nie obsługuje już tej karty graficznej

- nie reaguje na opcję wyłączenia monitora. Wyłączanie monitora przyciskiem nie za bardzo wchodzi w grę, gdyż znacznie dłużej się on włącza niż powraca z trybu uśpienia. Ustawienie w systemie wyłączenia automatycznego monitora jak i zastosowanie szeregu programów typu: monitor saver, shutter itp - dosłownie mnóstwo tego spróbowałem, nie działa tak jak bym chciał - jakakolwiek reakcja myszą czy na klawiaturze powoduje ponowne włączenie monitora. Podobnie jest z pilotem i girderem, jeśli na nim np. zmienię ścieżkę w winampie to monitor również się włącza
No niby logiczne ok, funckja ta nie jest przystosowana do takich czarów jakie uprawiam u siebie na kompie

ale kieruję się z pytaniem: czy jest jakiś sposó lub narzędzie, które dałoby taki sam efekt jaki uzyskałem w przypadku opisanego wyżej TVToola? Zależy mi na tym, dzięki z góry za podpowiedzi!