29.08.2008, 19:59
|
|
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
|
..nie wiem ile w tym prawdy zapożyczone ....... z innego forum
Cytat:
Krótki opis zdarzeń które odbyły się przed MEDIA MARKT w Olsztynie
(temat zamieszczony w dziale laptopy, ponieważ polowanie odbyło się na promocyjnego fujitsu siemens)
Każdy chyba wie że dzisiaj od 7 rano były wielkie promocje w MEDIA MARKT. Postanowiłem więc skorzystać i ja. Wstałem o 4 rano (*), następnie pokonałem 100 KM do najbliższego MM który mieścił się w Olsztynie. Na miejscu byłem o godzinie 6:30. Przed drzwiami była spora kolejka ludzi czekających na wejście (+ ok. 10 ochroniarzy). Jedni znudzeni, inni podjadani chęcią zakupów. Pomyślałem co ja tutaj robię, na stare lata stać w kolejkach zamiast zamówić przez neta. Chęć zaoszczędzenia paru groszy była większa. Spory ogonek ludzi był ustawiony przed jednymi drzwiami. W pewnym momencie ochroniarz powiedział- ***8222;drugie drzwi też będą otwarte i będzie można nimi wchodzić***8221;. W śród ***8222;nie idiotów***8221; zapanowało zmieszanie i zdziwienie na twarzy. Raptem zaczęło się! Ludzie z połowy, końca kolejki ruszyli do przodu. W mojej głowie szybko milion myśli, iść czy stać?! Postanowiłem wyczekać. Opłaciło się! Kolejka się przerzedziła i znalazłem znacznie bliżej. Część osób była mało z tego powodu zadowolona, stali tam całą noc a teraz mają równe szanse z tymi co dopiero przyszli. Od godziny 6:40 do 6:50 nic nie pamiętam. Byłem wrakiem człowieka który podszedł o 1:30 spać a wstał o 4:00. 6:55 coś mnie rozbudziło! Deszcz! Nie ryzykowałem wracania do samochodu, straciłbym kilkadziesiąt pozycji na starcie. Kolejne parę minut moknięcia i nagle o godzinie 6:57 krzyki ludzi, otwierają! Start przysnąłem w ***8222;boxach***8221; jednak z tyłu napór ludzi popchał mnie do przodu i ruszyłem z całym ludziskiem do przodu. Ochroniarze bacznie pilnowali szyb / drzwi wejściowych żeby pod naporem nie popękały. Znalazłem się w środku. GDZIE JEST TEN J**** fujitsu siemens!!!!!!! ? No pięknie już nie ma. Zostały dwa asusy (laptop miał być dla siory, a jej FS starczy). Każdy by pomyślał: ***8222;No cóż pech. Inni byli lepsi***8221; ***8211; ale nie ja! Rozglądając się po ludziach zauważyłem że niektórzy już zaopatrzyli się w wózki i mają tam: 3x asus, 5x fujitsu siemens, 10x pendrive, 2x odkurzacze. Pomyślałem (to nowość tego poranka- MYŚLENIE!). 8 laptopów? Człowiek ma tylko dwie ręce. E tam nie można pracować jednocześnie na 8 lapkach! Po co mu tyle? Koszyka namiętnie pilnowała jakaś kobieta a jej mąż (chyba) ciągle coś dokładał. Obserwowałem ***8230; obserwowałem i w końcu mężczyzna zawołał stróża wózka wypełnionego elektroniką do blenderów czy jakoś tak się to nazywa. Chwila strachu i jeden fujitsu Siemens był mój! Dyskretnie się oddaliłem a następnie okrężną drogą do kasy. O ja p******* co to ma być. Kolejka dwukrotnie chyba objęłaby cały sklep. No cóż, wystałem się kolejne 1h, zapłaciłem (tym razem swoimi pieniędzmi, nie pożyczonymi od osoby postronnej ) i poszedłem do samochodu. Wiem że wielu osobom zachowanie takie się to nie spodoba. Patrząc jednak z drugiej strony to też: wstałem wcześnie, nastałem się na deszczu. ZASŁUŻYŁEM NA TEGO LAPKA!
Jak było w Twoim mieście?
* Pierwszy oczekujący pod drzwiami był parę minut po godzinie 24
|
|
|
|