Dyskusja: Firmy transportowe
Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.08.2008, 14:29   #40
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dzięki, ale to wychodzi chyba jeszcze drożej od poczty.

Z pobieżnego wyliczenia:

- stawka podstawowa 22 zł
- dopłata za każde 5 kg powyżej podstawowych 5kg - 10 zł. Paczka waży 11 kg, więc 2 * 10 = 20 zł
- ubezpieczenie wliczone
- zwrotne potwierdzenie odbioru - jak stawka podstawowa czyli 22 zł.

Razem nie chce mi się nawet sumować, ale stawki są absurdalne..

Byłem natomiast dzisiaj na poczcie chcąc nadać paczkę. Okazało się, że owszem, mogę to zrobić, ale koszt to 45 złotych plus dodatki (typu ubezpieczenie i potwierdzenie odbioru - ok. 10 zł). Czemu nie 30 zł? Otóż 30 jest jak paczkę odbiera kurier, natomiast jak dowożę ją na miejsce i zostawiam, to 45. Gdzie tu sens i logika nie wiem.

Zaopatrzony w tę nową wiedzę, chciałem zadzwonić do kuriera i może umówić się gdzieś na mieście (nie miałem czasu dzisiaj siedzieć w domu i czekać na jego przyjazd, chciałem paczkę gdzieś podrzucić). Dostałem na poczcie numer, próbowałem zadzwonić i.. kolejny zonk. Numer informacyjny działa tylko z telefonów stacjonarnych...

Ale nie poddałem się. Wszedłem z komórki na ich stronę internetową i poszukałem tam jakiegoś numeru kontaktowego. Znalazłem.. ten sam. Innego nigdzie nie było. Widać poczta polska nie zauważyła, że w Polsce niektórzy korzystają z telefonów komórkowych..

Po próbie dodzwonienia się do kilku innych urzędów, żeby może uzyskać więcej informacji poddałem się i darowałem sobie wysyłanie przesyłki dzisiaj. W poniedziałek będę walczył dalej. Ale już chyba nie z pocztą...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post