Cytat:
Napisany przez sobrus
Właściwie wszystko teraz wychodzi na X360.
|
praktycznie wszystko to co na PS3, ale prawde mowiac jedyne gry, ktorych brakuje na PS3 to GOW i moze Fable.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Prawda jest taka, że PS3 nie ma nic specjalnego do zaoferowania w dziedzinie gier. Gry wyglądają słabiej (nizsza rozdziala, bez AA) , chodzą gorzej, wczytują się wolniej (!!!) i do tego są zazwyczaj droższe. To nie wina programistów którzy przez 2 lata nie mogą nauczyć się PS3. To wina PS3...słabsze GPU nie wyrabia, a nikt nie bedzie pisać gier specjalnie dla Cell.
|
nie wiem, gdzie Ty widzisz to gorzej i wolniej, bo gry wlasnie na PS3 maja zazwyczaj lepszy framerate, na xklocku zas ladniej moze prezentowac sie oswietlenie. xkloc ma bardziej pctowa architekture, PS3 bardziej konsolowa, dlatego to czego ma za malo PS3 niekoniecznie ma przelozenie jak w piecu, choc zgodze sie ze Sony po raz kolejny dalo za malo pamieci. jak jednka widac, dobrzy deweloperzy jakos sobie z tym radza. nie zapominaj rowneiz, ze w przypadku typowej architektury konsolowej wazniejszy jest proc, a nie gpu. tak jak Ty nie widzisz powodu, zeby ktos pisal specjalnie dla Cella, tak jak nie widze, zeby to robil specjalnie dla GPU, a skoro PS3 jest tak slabe, to jakim cudem Heavy Rain wyglada na nim tak jak wygalda

.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Fani PS3 upatrują sukces w exclusive, tylko że tych jakoś nie ma. MGS4... i coś jeszcze? GT5 będzie bodajże w 2010, Final Fantasy zawita też na X360 to juz pewne. X tez ma swoje mocne tytuły.
|
no wlasnie, nie wiesz co wychodzi na PS3 to jak mozesz porownywac

. jak napisalem wyzej z xkloca brakuje GOW i moze Fable. reszta raczje nie przyciaga. na xkloca nie bedziesz mial Killzone, Motorstorm, LBP, Heavy Rain, Rachet&Clank, Resistance, MGS, GT, God of War i pewnie kilka innych, ktore teraz mi wylecialy z glowy. takich charakterystycznych i mocnych tytulow na xkloca jest tyle co nic, bo nie powiesz mi, ze kogos moze do xkloca przyciagnac cos takiego jak Banjo

.
ps. Final zawita na xkloca, ale nie w Japonii, zreszta jak dla mnie ta gra jest kaszanka
Cytat:
Napisany przez sobrus
Mały nośnik nie jest żadną przeszkodą, chyba że dla filmów w HD. Poza tym na dreamcascie Shenume miało 4 płyty i co? I nic. Po kilkunastu godzinach grania używało się innej płyty i to wszystko. Na X tez moze tak być. Instalowanie gier na twardzielu to tylko kwestia czasu.
Wez pod uwage że obie konsole mają 512MB Ramu. Żeby wykorzystać sensownie (a nie bezsensownie na filmy HD) nośnik BR gra musiałaby być cholernie długa. Więc jeżeli po 50 godzinach grania użtkownik zacznie używać płyty numer 2 to specjalnie mu to nie przeszkodzi...
|
zonglerka plytami komplikuje jednak zycie i w przypadku rozbudowanych gier nie zawsze to jest takie proste, zeby ot tak po prostu podzielic ja na plyty. nie rozumiem jednak Sony po co tak naprawde dali BR, bo pomijajac filmy, drugim zapychaczem nosnika moga byc glownie tekstury w wysokiej jakosci, tylko ze to sie troche kloci do stanowczo za malej ilosci pamieci graficznej w tej konsoli.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Wracając do przypadku pana który kupił PS3 żeby przejsc GTAIV to wątpie aby "przyszłościowość" którejkolwiek platformy go interesowała, a ta gra na dwukrotnie tańszym X360 działa po prostu lepiej. Nie ma co się oszukiwać że upscaling z niskiej rozdziały w wersji PS3 i braki w shaderach dają "filmowy" efekt a braki w FPS budują klimat 
|
nie wiem, widzialem obie wersje i daleki bylbym od stweirdzenia ,ze tu dziala lepiej, a tam gorzej i na odwrot

.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Polityka M$ jest równie uczciwa - nie powstanie gra która będzie wymagać czegokolwiek ponad X360 Core.
|
jak do tej pory nie widzialem zadnej gry, ktora byla ponad mozliwosci Cella. jest raczej odwrotnie.