Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.09.2008, 22:41   #478
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
@jj2 - stery do Creative'ów takie już są... Jedyne rozwiązanie to unikać produktów firmy, która W OGÓLE NIE DBA o swoich klientów.
Tak, tylko to akurat nie problem sterowników tylko zarządzania dźwiękiem pod Vistą. Fakt, że Creative wzorem jeśli chodzi o sterowniki nie jest (delikatnie mówiąc), ale pod XP karty działają dobrze. Tylko pod Vistą są problemy, z powodu których wydany został właśnie ten program Alchemy.

Dzisiaj było kolejne starcie. Najpierw sobie dokładniej Vistę poprzeglądałem i nawet stwierdzam, że dałoby się tego systemu używać. Chociaż miejscami jest irytujący, za dużo tego wszystkiego ma (niby nawet sensownie uporządkowane, ale po co mi jakieś Windows Media Center jeszcze z przykładowymi filmikami, po co mi na dysku filmiki instruktażowe jak używać myszy, czy klawiatury i po co mi tysiące innych rzeczy. Nie są one złe dla początkujących użytkowników, bądź osób o konkretnych wymaganiach, ale dla mnie akurat zbędne, więc po co te wszystkie dodatkowe megabajty. No ale niestety są.

Co do dźwięku natomiast, to coś tam jeszcze próbowałem zmieniać, ale efekt jest taki, że dzisiaj Bioshock nie uruchamia mi się już w ogóle. A nie pisałem już o tym wczoraj, ale do tej pory uruchamiał się zawsze dopiero za drugim razem. Za pierwszym był czarny ekran, który trzeba było na siłę zamknąć i dopiero druga próba kończyła się powodzeniem. Dzisiaj już za każdym razem jest czarny ekran i nic się nie dzieje. Coraz lepiej..

Zainstalowałem natomiast Kane & Lynch i tu rzeczywiście już dźwięk przestrzenny jest. Żadna rewelacja w sumie, to samo miałem na karcie zintegrowanej, ale fajnie, że chociaż działa.

A do Bioshocka jeszcze wrócę. Może jakiś patch..?

Tymczasem mam jeszcze 6 dni na decyzję, czy przy Viście pozostanę. Potem musiałbym ją aktywować, a wtedy już jej nie sprzedam. Więc testy w trakcie..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post