Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.01.2003, 11:41   #3
TOMMYx
Gość

Cytat:
Bartez napisa***322;(a)
heh gdyby wszyscy tak robili to na hubie nikogo by nie bylo

w DC++ 0.22 mozna sobie ustawic opcje, zeby automatycznie rozlaczalo uzytkownika, ktory opusci hub i ja mam ja wlaczona bo nie lubie takich cwaniaczkow, ktorzy tylko biora. Gdyby kazdy tak myslal to o istnieniu sieci p2p moglibysmy zapomniec.
(...)

Bartez, ale chyba źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o to, aby zaczynać ściągać i rożłączać się z hub'em, nikogo do tego nie namawiam, napisałem, że MOŻNA tak zrobić i połączenie nie zostanie utracone - o to chodziło.
A ponieważ często gęsto jest ograniczenie w ilości podłąconych hub'ów, ten sposób wtedy najlepiej się sprawdza. Ja na przykład nigdy nikogo nie rozłączam, nawet jak ja już ściągnę wszystko, a ktoś jeszcze ode mnie ściąga, choćby jeden pliczek - pozostawiam, aż dokończy.

Piszesz, że nie lubisz "takich cwaniaczków', którzy zaczną ściągać i rozłączają się z hub'a, a wiesz, że w momencie, gdy używasz DC++ to już jesteś nie fair w stosunku do innych ? Aby być fair i nie być "takim cwaniaczkiem" musiałbyś używać DC a nie DC++. Więc dlaczego nie korzystasz z DC ?? ?? ??

PS"" Bartez nawet nie wiesz, ile osób tak robi, że się rozłącza po rozpoczęciu download'u od kogoś - a nadal hub'y są na full zapchane, ponieważ w momencie, gdy jedna osoba się rożłączy, na jej miejsce chce się wcisnąć inne 100 osób. I dlatego nigdy nie będzie tak, że hub zostanie 'pusty'.
  Odpowiedz cytując ten post