Cytat:
Napisany przez grzeniu
Producent zawsze ma wybór - niby tak.
Towar nie oszukany jest droższy. Spróbuj produkować dobrze i drożej i wejdź na rynek. Jakieś tam małe ilości uda ci się upchnąć, ale produkcji na większą skalę już tak nie sprzedasz.
Powiedzmy, że robisz prawdziwe masło i ono wychodzi ok 4zł. Spróbuj je sprzedać (w dużych ilościach) np w sieciach supermarketów czy innych biedronkach, gdzie pseudomasła walają się na regałach po 2zł.
|
co innego jak kupujesz cos, co wiesz ze jest szmira, a co innego jak spodziewasz sie dobrej jakosci, bo wcale tak malo nie placisz. od zwyklych serow za 15-20 zl za kg mozna oczekiwac w miare dobrej jakosci, ale czesto tak nie jest (nie kazdy ser musi lezakowac kilka lat). maslo po 2 zl? no wlasnie, co ono robi na polkach. jakim cudem tam w ogole trafilo. jestem pewny, ze jest definicja masla i jego skladu, zeby w ogole bylo mozna nazywac je maslem. to tak jak z winami, sa tansze i drozsze, ale wino to wino.
ps. w Polsce trudno sprzedaje sie dobra jakosc, ludzie chca miec wszystko za darmo i nie zawsze jest to wynikiem ich statusu materialnego