Cytat:
Napisany przez grzeniu
W nowej rzeczywistości ona już nie obowiązuje producentów i dlatego robią, jak robią. Nie podają nawet składu tego masła, tylko tyle że ma np 82% tłuszczu.
|
Nie jest tak źle

Kupuję masło na którym jest skład (100% śmiatanka), tylko niestety płacę 12-15zł za osełkę...
Cytat:
Napisany przez pops
Tak, z wędlinami jest najśmieszniej, kiedyś w sklepie mi się nudziło  i zacząłem czytać składy na opakowaniach kiełbas, polecam lekturę, no chyba, że ktoś nie chce sobie jedzenia obrzydzić to niech lepiej nie czyta.
|
Czytam, czytam... Wszystko po tym, jak się raz strułem kiebasą w promocji (f-rmy Kania). Zawsze podchodziłem dość nieufnie do promocji, czy aby ktoś mi nie chce wepchnąć np. przeterminowanego towaru itp. A później się okazało, że producenci do mięsa właściwego dodają oprócz chemii sporo gówna zwiększającego masę typu jakieś reszki drobiowe itp. W niektórych produktach ilość "dodatków" przekracza 50% wagi towaru... Tylko dlaczego to się nazywa jeszcze kiełbasą?