Cytat:
Napisany przez pepperman
znajdziesz i za 20, choc pewnie i duzo jest podrobek. to juz jednak wina oszustow, ktorzy to produkuja, a nie oplacalnosci. popatrz po ile gorale za kg sprzedaja prawdziwe sery, sa drozsze, ale oni maja chalupnicze metody produkcji. w mleczarni wolumen sprzedazy jest ogromny czyli inaczej ksztaltuja sie koszty, a jednak oszukuja. cena sera w duzej mierze zalezy od tego jak pracochlonne jest jego wyprodukowanie i ile lezakuje.
maslo to watpie, ze jest maslem i po 4 zlote  .
|
No nie sądzę, wystarczy wziąć kilka opakowań tych "serów" sprzedawanych wszędzie w marketach na wagę, żeby zobaczyć, że z prawdziwym żółtym serem niewiele one mają wspólnego. Za to barwników i innych takich jest w nich dostatek. Dopiero od mniej więcej właśnie 50 złotych zaczyna się coś, co zasługuje na to miano.
Osobiście masło kupuję.. nie pamiętam teraz nazwy (poznaję po opakowaniu), które wiem, że jest pakowane w Niemczech. Tam na tyle, co u nas nie można sobie pozwolić, więc mam pewność, że kupuję to, co widzę. A cena to własnie jakieś 4 - 4,50 za kostkę.
Cytat:
Napisany przez pops
Tak, z wędlinami jest najśmieszniej, kiedyś w sklepie mi się nudziło i zacząłem czytać składy na opakowaniach kiełbas, polecam lekturę, no chyba, że ktoś nie chce sobie jedzenia obrzydzić to niech lepiej nie czyta.
|
Albo niech własnie wszyscy czytają. Może jak kogoś obrzydzi, to dwa razy się zastanowi, czy rzeczywiście chce tym truć organizm. A gdyby ludzie tych śmieci nie kupowali, to może producenci zaczęliby czuć presję, żeby jakieś chociaż minimalne standardy jakości trzymać.
A teraz nie dość, że płacimy najdrożej, to dostajemy największe g.... Żyć nie umierać (albo i odwrotnie przy żywieniu się tym na dłuższą metę..)