Czy to jest pewna informacja.
Ostatnią jaką przeczytałem to
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...Dziennik&katn=
Jeżeli to prawda to niestety jest mi bardzo przykro. Nie tylko z powodu że jakość ich produktów była na wysokim poziomie, lecz tak że to iż Września była legendą w szczególności dla tych trochę starszych.
Pamiętne w latach 80-dziesiątnych wyprawy pociągiem po Altusy, potem nocne upajanie się ich dźwiękiem i nie tylko. Jak brzmiały, w szczególności że ich zdobycie kosztowało naprawdę wiele wysiłku. Nie to co teraz, człowiek zapi*rdala do sklepu, albo przegląda ofertę i nie wie co ma zrobić.
Ta sama sprawa dotyczy DIORY czy Radmora który pod koniec swojego "audiofonicznego" życia wypuścił świetny wzmacniacz HI-Endowy, który niestety nie wszedł do sprzedaży.
Czytając w/w informację prasową wk*rwia mnie fakt iż upadłości firmy domagał się nasz ukochany bank PKO S.A. który w przeszłości udzielił wielu "trafionych" kredytów na wiele setek milonów PLZ dla róznej maści kombinatorów i złodziei, oraz okradł wielu ludzi podczas hiperinflacji na przełomie lat 80/90.
A gdzie nasz "kochany rząd" który powinien reagować w takich sytuacjach choćby z powodu aby ludzie nie stracili miejsc pracy, a firma z długoletnimi tradycjami i marką nie znikła z rynku.
Jest też druga strona medalu: jakiego formatu menadżerowe pracowali w Tonsilu że doprowadzili do takiego zadłużenia. W naszym polskim piekiełku jest tak iż niestety wieloma państwowymi spólkami nie kierują fachowcy, lecz dyrektorzy pamietający czasy komuny, zatwardziałe i niedouczone młoty.
W Polsce pozbywamy się firm o wysoko-technologicznym profilu produkcji, z kopalniami i hutami nie możemy sobie poradzić i utrzymujemy je sztucznie przy życiu, chodziaż niektóre z nich już dawno powinny być zamknięte, a pieniądze zaoszczędzone na ich utzymaniu powinny być przeznaczone na produkcję w zaawansowanych technologiach.