Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.09.2008, 21:36   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
soft od asusa tez powinien sterowac predkoscia
Funkcję znalazłem, komunikatu już nie ma, a z hałasem (właściwie leciutkim szumem, bo komputer jest już praktycznie niesłyszalny) jest zdecydowanie lepiej. Ale jak się ucho przystawi (wiem, to już zboczenie, ale co tam ) to jeszcze szumy słychać. Pobawiłbym się tą regulacją, ale jednak w programie Asus'a niewiele można ręcznie zrobić. Automatycznie wydaje się to działać całkiem dobrze, ale ręcznych ustawień praktycznie nie ma (co najwyżej wybór czy quiet czy performance itp., ale to w praktyce niewiele zmienia).

Jedynie do karty graficznej jest fajny programik Smart Doctor i tu rzeczywiście można ręcznie wentylator na karcie regulować.

Zainstalowałem Motherboardmonitor, ale nie chciał mi wykryć płyty i tym samym żadne temperatury się nie wyświetlały. Płyta nowa, więc może jeszcze nie ma jej w bazie.

W jakim innym programie można wykryć prędkości wentylatorów i nimi ręcznie sterować?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post