Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Podejrzewam, że ze swoją konfiguracją nie mam co na razie się za to brać.. Niemniej gierka baaardzo zachęcająca i chętnie w nią kiedyś zagram 
|
No i chętnie bym zagrał, zwłaszcza mając już komputer, który to bez trudu udźwignie, ale widać tak łatwo być nie może.
Mam problem, w którym jak poczytałem na internecie, nie jestem osamotniony. Niestety działającego rozwiązania nie udało mi się znaleźć.
O co chodzi? Otóż przy przejściu do etapu Medical Pavilon, pojawia się błąd (podczas wczytywania) i gra wywala do Windowsa).
Co próbowałem już zrobić (między innymi na podstawie znalezionych opisów na internecie):
- reinstalacja driverów do karty graficznej (najnowszych, jak i tych dostarczonych z kartą)
- zmiana ustawień graficzny - zmiana rozdzielczości (na mniejszą), wyłączanie dodatków graficznych w tym często wymienianego coś z shadows, ustawianie wszystkiego na low itp.
- edycja pliku konfiguracyjnego i wyłączenie na stałe jednej funkcji graficznej (podobno sprawia problemy)
- zmiany w ustawieniach dźwięku (reverb)
- instalacja patcha 1.1
- uruchamianie gry w oknie
- wczytywanie gry z sejwa, a nie jako kontynuuj
- wczytanie innego sejwa i dojście do tego samego miejsca
I do tej pory nic nic nie dało. Gra cały czas zawiesza się przy próbie przejścia do kolejnej komnaty. Przez 4 godziny dzisiaj, które chciałem przeznaczyć na grę, szukałem na internecie rozwiązań i po kolei próbowałem je zastosować. Żadnego efektu. Zanim rzucę to w cholerę i dam sobie spokój z tą grą, postanowiłem jeszcze tu spytać. Może ktoś znalazł jakieś rozwiązanie, bo nie wątpię, ze nie jestem jedynym, który miał ten problem..