Dyskusja: Bioshock
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.09.2008, 00:46   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Podejrzewam, że ze swoją konfiguracją nie mam co na razie się za to brać.. Niemniej gierka baaardzo zachęcająca i chętnie w nią kiedyś zagram
No i chętnie bym zagrał, zwłaszcza mając już komputer, który to bez trudu udźwignie, ale widać tak łatwo być nie może.

Mam problem, w którym jak poczytałem na internecie, nie jestem osamotniony. Niestety działającego rozwiązania nie udało mi się znaleźć.

O co chodzi? Otóż przy przejściu do etapu Medical Pavilon, pojawia się błąd (podczas wczytywania) i gra wywala do Windowsa).

Co próbowałem już zrobić (między innymi na podstawie znalezionych opisów na internecie):

- reinstalacja driverów do karty graficznej (najnowszych, jak i tych dostarczonych z kartą)
- zmiana ustawień graficzny - zmiana rozdzielczości (na mniejszą), wyłączanie dodatków graficznych w tym często wymienianego coś z shadows, ustawianie wszystkiego na low itp.
- edycja pliku konfiguracyjnego i wyłączenie na stałe jednej funkcji graficznej (podobno sprawia problemy)
- zmiany w ustawieniach dźwięku (reverb)

- instalacja patcha 1.1
- uruchamianie gry w oknie
- wczytywanie gry z sejwa, a nie jako kontynuuj
- wczytanie innego sejwa i dojście do tego samego miejsca

I do tej pory nic nic nie dało. Gra cały czas zawiesza się przy próbie przejścia do kolejnej komnaty. Przez 4 godziny dzisiaj, które chciałem przeznaczyć na grę, szukałem na internecie rozwiązań i po kolei próbowałem je zastosować. Żadnego efektu. Zanim rzucę to w cholerę i dam sobie spokój z tą grą, postanowiłem jeszcze tu spytać. Może ktoś znalazł jakieś rozwiązanie, bo nie wątpię, ze nie jestem jedynym, który miał ten problem..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post