Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.09.2008, 21:02   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jakieś cuda z połączeniem bezprzewodowym w laptopie

Dziwna rzecz dosyć. Od jakiegoś czasu mieliśmy w domu chwilowe problemy z internetem - spowolnienie połączenia, czasami w ogóle jego brak. Dodatkowo moja mama na notebooku od kilku dni w ogóle nie może się połączyć z internetem. Dzisiaj trochę przysiadłem z tym komputerem i sprawdziłem, że połączenie jest, router widzi, ale internet nie chodzi, albo chodzi bardzo wolno (praktycznie wcale, ale połączenie jest - na gg starcza).

Dodatkowo jak sprawdziłem, okazało się, że w momencie, kiedy próbuję się połączyć z intenretem z tego komputera, cała sieć w domu automatycznie przestaje dobrze działać - czyli te problemy z internetem, które mieliśmy na innych komputerach były spowodowane próbami łączenia z tego. Już wcześniej miałem takie podejrzenia, ale dopiero teraz mając dwa komputery obok siebie i sprawdzając wszystko upewniłem się w tym.

Teraz pytanie.. o co do cholery chodzi? Na notebooku nic w międzyczasie nie było robione, żadne dodatkowe programy nie instalowane, żadne ustawienia nie zmieniane. Nagle się to stało i nie mam zielonego pojęcia jak to zmienić. Kilkukrotnie konfigurowałem ustawienia, wszystko jest w porządku, połączenie z routerem jest dobre, ale internetu praktycznie nie ma, a dodatkowo próby blokują całą sieć..

Ma ktoś jakiś pomysł, czego można by spróbować..? Jakiś wirus..?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online