O, tu już widzę poważne rady.

Dziekuję ! Nie obrażam sie o byle co, ale nie lubię gdy ktoś od razu mi radzi krytykując (mieszkając w mieście i mając ból głowy nie od razu sprzedajemy mieszkanie i wyprowadzamy sie na wieś). Zawsze chcę poznac wpierw przyczynę, później ją zlikwidować, a gdy sie nie da to zmienić sprzęt lub oprogramowanie (to niestety zawsze przysparza bólu finansowego).
No, ale puszczam w niepamięć ten niemiły początek mojego pobytu na tym forum i o to samo was proszę.
Zapisałem się na to forum lub jak Seku mówi "wpadłem tu z nienacka" bo
jestem w tym temacie zielony. Tak więc proszę mnie tak traktować

.
Szukam pomocy, a tej chyba mi nie odmówicie ?
No więc wracam do tematu:
- jak mam sprawdzić ID płyty i co to jest ?
- nowy FW (domyślam się, że mowa o firmware) już znalazłem, ale nie wiem jak go zainstalować (gdzie mam wejść i co kliknąć);
Doczytałem sie na tym forum, że nie jest to bezpieczna operacja, ale mam nadzieję, że z waszą pomoca mi sie uda. Ktoś zadał pytanie czy można uaktualnić wersje 1xx (ja mam 1.04) od razu do 3xx. Niestety, nie znalazłem odpowiedzi. Jaka jest wasza rada ?
- to samo dotyczy Biosa nagrywarki. Jak go uaktualnić ? Czy mówiąć Bios macie na myśli nowy FW?
-"MediaCodeSpeedEdit" - domyślam się, że jest to oprogram, który muszę znaleźć w necie i zainstalować, a potem przeprowadzić test nagrywania płyty. Czy tak ?