Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.09.2008, 08:54   #18
Birol
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2008
Birol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No i ... udało się ! Dzięki Wam !!! Postapiłem dokładnie wg waszych wskazówek i jest tego pozytywny efekt.
Sprawdziłem ID płyty. I rzeczywiście - pierwotny FM 1.04 go nie obsługiwał. Ostatni FM 3.07 już tak. Przystapiłem do wymiany FM. Trochę się bałem bo wszędzie w necie jest zaznaczone, że to trochę ryzykowna operacja. Dlatego krok po kroku robiłem tak jak napisaliście.
Wgrałem FM 3.07. Sprawdziłem wybiórczo stare płyty. Odtwarzaja się. Nagrałem Vakossa 16x. Udało sę. Płyta jest nagrana i otwiera sie. Dane są do odczytu. Problem dzięki Wam rozwiązałem. I za to szczerze dziękuję !
Chciałbym zamiescic jakieś zrzuty ekranu czy testy, ale ... nie wiem jak to zrobić. Poszperam trochę na tym forum to może znajdę instrukcję jak się to robi, ale jeśli ktoś chce mi w tym pomóc i wskazać drogę będę wdzięczny.
Zafascynowały mnie dziesiątki testów popartych kolorowymi wynikami testów, tylko zupełnie nie wiem jak je odczytywać, np. czy jak amplituda drgań jest duża to lepiej czy gorzej ?
Nie odrzucam waszej krytyki mojej nagrywarki i używanych płyt. Na pewno będę pogłębiać swoją wiedzę w tym temacie dzięki temu forum. Kto pyta nie błądzi, a dzięki Wam już się czegoś nauczyłem.
A tak przy okazji - płyt "marki" Vakoss używam dokładnie od 1,5 roku. Przedtem używałem Emtec'a ale głównie CD. I mimo, że z jednych i drugich jestem/byłem zadowolony już czas spojrzeć głębiej i poszukać czegoś bardziej wartościowego. A to zamierzam osiągnąć dzięki bywaniu na tym forum.
Wiem, że macie w tych tematach bogatą wiedzę i zamierzam z niej skorzystać, ale proszę nie krytykujcie mnie/innych "zielonych" od razu za to, że używają płyt "marketowych - no name". Nie każdego stać od razu na mercedesa, a maluchem też można jechać. Pytanie tylko czy się dojedzie do celu i ile kasy trzeba będzie poświęcic na naprawy.
Kończę. Jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomoc, wyrozumiałość i poświęcony czas. Birol
Birol jest offline   Odpowiedz cytując ten post