Cytat:
Napisany przez KillaBee
Witam serdecznie.
Od 3 dni wertuje net i to forum w poszukiwaniu nagrywarki dvd/cd na ATA.
Czytam wypowiedzi mądrzejszych głów czyli Was ale niestety nadal nie wiem co dla mnie będzie najlepsze.
1) Potrzebuje nagrywarki którą będę sporadycznie wypalał płytki(raczej dobrej jakości), Częściej będzie służyła jako odtwarzacz do filmów na dvd/cd i do odsluchiwania muzyki (więc nie może mi przycinać)
Czytalem posty z 2007 roku i tam wybór wyglądał prościej - samsung sh-182M lub pionek 115.
Czasu troche upłynęlo i pytam co byście teraz poradzili mi?
Lista modeli które wymienialiście ---żeby nie było że nie czytalem 
samsung sh s-182d,sh 202n
sony/nec 7202a, liteon 20azh/20a3h
lg h58n, h55l,gh 22lp20,
pioneer 115/215
2) No i takie lamerski pytanie: Czy jesli mowicie ze np pioneer 115/215 jest super do zapisu ale kiepski(średni) w odczycie to znaczy ze taki film na dvd bedzie mi przycinal podczas ogladania?
Proszę o zrozumienie i doradzenie którą nagrywarkę mam wybrać do 200zł.
Pozdrawiam Killa_Bee
Dodam ze nie robi mi roznicy szybkość nagrywania bo jak mowie rzadko bede to robil(no chyba ze roznice w czasie sa znaczne np 10min)
Lightscribe czy securedisc mile widziany ale nie jest az tak niezbedny.
Pozdrawiam Killa_Bee
|
Na pewno nie będzie przycinał podczas oglądania. To, że Pioneer nie jest chwalony za jakość odczytu, nie znaczy że jest ona kiepska. Po prostu jest przeciętna, ale jedyne problemy, jakie mogłyby się z tym wiązać, to odczyt bardzo starych lub bardzo zarysowanych płyt. Tutaj rzeczywiście lepiej poradzić mógłby sobie Samsung, ale w 99,99999% przypadkach taki problem nie wystąpi, to tym bym się nie przejmował.
Co do innych rzeczy ja zwróciłbym uwagę (zwłaszcza przy oglądaniu filmów) na głośność pracy napędu. Tu niestety jest raczej kiepsko bo większość jest głośnych. Czytałem jakiś czas temu, że ma się pojawić nowy model Pioneer'a, 225 czy coś takiego, który ma mieć inny system zapisu (więc jest to jescze niewiadomą), ale ma być bardzo cichy. Myślę, że z tego już względu warto się nim zainteresować.