Cytat:
Napisany przez Wawelski
I po to Ci duży, dotykowy wyświetlacz i szybki OS żeby pisać smsy?
|
M.in. :-)
Ogólnie obsługa jest debeściarska.
Cytat:
- Nie chodzi na tym Automapa, TomTom ani żadna inna sensowna nawigacja (chyba tylko Google maps - czy jest jednak coś??)
|
Na dzień dzisiejszy nie ma nic.
Do końca roku ma się ukazać TomTom.
Cytat:
- Remote Desktop - nie znalazłem programu do zdalnej obsługi pulpitu Windowsa. W ogóle jakaś nędza z programami. Pod WM co wymyślę, to mam problem, który program do tego wybrać.
|
Jest chyba VNC.
I jakiś Teleport czy inne cudo:
http://www.myapple.pl/aplikacje-dla-...-teleport.html
Cytat:
- MMSy i wideorozmowy - będę 15 minut komuś tłumaczył, co mi się dzieje na ekranie w aplikacji x, zamiast pokazać?
|
Ale co będziesz tłumaczył, bo nie rozumiem?
Do wysyłania MMSów używa się jednego programiku w ładnej oprawie graficznej.
Do oglądania smsów służy programik MoveMMS, który uruchamiasz i zamykasz, a wszystkie otrzymane mmsy lądują w galerii. Chyba. Nie wiem, bo ja nigdy w życiu MMSa nie dostałem, a sam wysłałem jednego z... iPhone'a, dla próby :-).
Cytat:
- Niewymienna bateria? Nieporozumienie. I600 i A925 ma dwie w standardzie i do tego dock do ładowania baterii bez telefonu (a w przypadku A925 równocześnie dodatkowej baterii i telefonu). Ile tu w praktyce wytrzymuje bateria?
|
Bez korzystania z wifi'a, z maksymalną jasnością i na starej baterii trzyma mi około 3 dni.
Z wifi'em (zabawa GaduGadu czy przeglądanie www w Safari) spada czas o połowę.
U mnie problemu nie ma, bo mam lapka włączonego 24/7/30 i po prostu wrzucam go na docka jak widzę, że jest połowa.
Cytat:
- konieczność aktywacji... No, to już przegięcie na maksa. Tyle kasy brać i jeszcze nie dawać praktycznie żadnych praw do sprzętu?
|
Tyle kasy?
Nowe iPhone'y 3G będą do końca roku po 1k. To nie jest dużo jak na taki telefon.
Zresztą wyjdzie pewnie niedługo złamany soft do 3G i z takim będą sprzedawać.
Cytat:
- Da się tam wyszukiwać zawartość telefonu? Mi się nie udało A TC nie chodzi
|
Nie mam pojęcia. Może jest jakieś app do tego.
Cytat:
- Jak wyszukiwać kontakty np. po numerze telefonu? Albo po firmie czy notatce (np. warsztat ferrari)? Mi szukał tylko po imieniu i nazwisku.
|
Nie wiem jak, bo korzystam tylko po imieniu i nazwisku.
Cytat:
- Da się wybierać głosowo? Najlepiej jeszcze przez BT (w samochodzie zwłaszcza niezbędne dla mnie)?
|
Nie korzystam, nie wiem :-(.
Cytat:
- Po jakiego w telefonie 3G jak nie można używać go jako modemu ani wideorozmawiać?
|
Jako modemu można używać, jest app. Nazwy nie pamiętam, było na blogu ipod.info.pl.
Wideorozmów nie ma. Często rozmawiacie w ten sposób na dzień dzisiejszy?
Cytat:
- Co z tego, że ma szybki OS? Do czego go wykorzystujesz? Szybciej odbierzesz telefon niż na zabytkowej 6310?
|
Do tego, że nie irytuję się, jak np. wchodzę w listę kontaktów, że ładuje mi się ona kilkanaście sekund (jak w N73).