Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2008, 13:16   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dudi Podgląd Wiadomości
Witam serdecznie,
Potrzebuję taniego aparatu cyfrowego do zastosowań domowych. Nie nastawiam się na robienie krajobrazów itp. tylko podstawowe rzeczy typu: zdjęcie na którym jest osoba itd. Bajery nie są mi absolutnie potrzebne. Bardziej liczy się wielkość aparatu. Mam już w domu Sony dsc h-5, ale nie jest zbyt poręczny. Chciałbym jakąś tanią cyfróweczkę, która zmieści mi się do kieszeni i która mogę wyjąć w odpowiednim momencie i zrobić szybko foto.

Po konsultacjach dowiedziałem się, że w tym przypadku sprawdzi się idealnie Canon IXUS 60 lub coś koło tego. Na Allegro można kupić już coś takiego za 250 zł. I taka właśnie cena mnie interesuje. Aparacik może być używany (a właściwie w takiej cenie - musi!).

I tu pytanie do Szanownych Użytkowników:
1. Czy faktycznie Canon IXUS się sprawdzi? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
2. A może lepiej coś innego?

Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam
Jeśli w ogóle wziąłeś pod uwagę serię Ixus to jak dla mnie nie masz po co szukać dalej - to naprawdę bardzo udane aparaty, chyba najpopularniejsza seria aparatów ze wszystkich cyfrówek. Malutkie, bardzo ergonomiczne i robiące świetne zdjęcia.

Tutaj masz mój krótki test modelu, nad którym się zastanawiasz:

http://forum.cdrinfo.pl/f42/canon-sd...i-testy-65681/

Dodać mogę tylko, że używam go do dzisiaj i uważam, że jest dużo lepszy od większości nowych modeli, które się przez ostatnie dwa lata pojawiły. Jestem z niego naprawdę zadowolony.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post