Dyskusja: F1 sezon 2008
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2008, 18:25   #647
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
(...) Massa powinien jeszcze dostać za obsługę auta poza stanowiskiem lub jazdę uszkodzonym autem powodującym zagrożenie na torze.
O tym mówię. Kara dla Kubicy, mimo że dziwna, to regulaminowa, więc trudno mieć tutaj pretensje. Mi chodzi o to, że dziwne jest, że Massa za w sumie 3 przewinienia dostaje karę o połowę mniejszą.

A jak regulamin bywa przestrzegany to wiadomo. Pamiętam wstawianie Hamiltona na tor i kontynuowanie przez niego wyścigu. Ferrari też niestety czasami bywa 'lepsze od innych'..

Pierwsze wypowiedzi Kubicy:

Cytat:
Później, w nieodpowiednim dla mnie momencie na torze pojawił się safety car. Wiedziałem, że mam bardzo mało paliwa, więc zapytałem przez radio, czy mam zjechać na pit stop. Zespół nakazał mi jednak pozostanie na torze. Miałem świadomość, że tak czy inaczej będę musiał ponieść karę, ale mogłem zjechać wcześniej - tak jak Nico Rosberg. Niepotrzebnie przejechałem jeszcze jedno okrążenie - później aleja serwisowa była zamknięta i musiałem czekać, aż przejadą wszystkie samochody. W tym momencie wyścig był już dla mnie skończony - dodał z żalem Robert Kubica.
http://sport.onet.pl/0,1248769,1833510,wiadomosc.html

Zakładając, że informacje na Onecie mają cokolwiek wspólnego z prawdą, to znowu wychodzi na to, że zespół się nie popisał. Oczywiście tutaj była zgadywanka, ale jakoś innym wyszła ona lepiej..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post