@szczuru - mam wymieniać laser, bo nie startuje mi płyta z kilkoma programami homebrew w układzie, kiedy wszystkie kopie zapasowe

(no poza tym tajemniczym zwiechem 2 dysku XS III) śmigają bez problemu ? xD
Używam dvd-r TDK. Od dłuższego już czasu płytki tej firmy to już nie ta sama jakość co kiedyś, ale i tak mój napęd trawi je o wiele lepiej niż Verbatimy, za którymi nigdy szczególnie nie przepadał. No nic, spróbuję wypalić płytę z większą prędkościa, zobaczymy co z tego wyjdzie.
---
No proszę, jestem w szoku, ale wszystko się udało
Płytę wypaliłem z prędkością x4 i elegancko śmiga. Save'y z gamefaqs mają poprawny region i działają. Już pomijam fakt, że na początku wrzuciłem na pendrive'a ściągnięte na żywca spakowane save'y i dopiero gdy zorientowałem się, że coś nie gra doczytałem tutorial i dowiedziałem się, że trzeba użyć save buildera ;]
Następnym problemem była obsługa uLELF-a. Na początku przestraszyłem się, że w głównym menu w FileBrowserze niczego mi nie wykrywa i już myślałem, że nici z podłączenia przedpotopowego mp3 creative jako pendrive'a, ale zorientowałem się, że trzeba wejśc w konfigurację, w której FileBrowser już pendrive'a wykrywał i pobawić się PathPadem. Reszta to był już banał
Najważniejsze, że wszystko się udało. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc !