Dyskusja: Jaki telewizor HD?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.10.2008, 11:15   #208
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
[...]
Nie "jak jemu wygodnie" tylko jak najlepszy obraz, DLA MNIE, a nie dla jakichś tam plansz.
Moje oko ma cieszyć, a nie plansz testowych ;-).

I co? Uważasz, że jak nie ustawiam według tych plansz kalibracyjnych to jestem już takim 'amatorem', którego podniecają obrazy wyświetlane przez różnego rodzaju TV w marketach?
Mylisz się, ale to zupełnie inny temat, bo tam w ogóle nie ma co patrzeć - wszystko podłączone jakimiś szajskimi kablami, pewnie nie zawsze HDMI, w dodatku często lecą te "dema HD" producentów.
To jak tam w ogóle obraz oceniać?
Widzę, że z Tobą nie ma co dyskutować, bo trwasz w swoich przekonaniach. I masz do tego prawo. Więc jeszcze raz napiszę. Obraz ustawiony wg wzorca posiada kolory naturalne, takie jak w rzeczywistości. Obraz ustawiony wg swojego "widzimisię" ma odcienie kolorów nieprawdziwe. Choć Tobie wydaje się, że ma. Jak bowiem stwierdzisz, czy czerwony sweterek prezenterki na Twoim ekranie, ma naprawdę taki odcień czerwieni, jak w rzeczywistości. Do tego właśnie służą wzorce - aby odtwarzane kolory na ekranie były faktycznie prawdziwe. Jeśli Tobie na tym nie zależy, to Twoja sprawa i nie zamierzam Cię na siłę do niczego przekonywać. Zrobisz jak zechcesz. Temat uważam za wyczerpany, gdyż nic więcej nie mam już do dodania.
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post