Dyskusja: Jaki telewizor HD?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.10.2008, 13:31   #213
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez superrrmario Podgląd Wiadomości
Romanesco, kalibrowałeś używając specjalistycznych przyrządów czy swojego wzroku?
Balans bieli zwykłego TV, ustawiony przez kilka osób za każdym razem będzie inny.
I tu się z Tobą zgodzę Niestety nie mam dostępu do przyrządów pomiarowych np. do zestrajania dekodera kolorów. Używałem specjalnej płyty kalibracyjnej DVD z zestawem plansz testowych. Ustawiałem oczywiście wg swojego wzroku. A że nie mam problemu z interpretacją barw, więc uznałem że takie ustawienie jest w moim przypadku jak najbardziej optymalne. Oczywiście mogę się nieco mylić, bo gdybym miał przyrządy, to mogłoby się okazać, że jeszcze coś trzeba poprawić. Według płyty wszystko jest poprawnie. Pewnie gdyby ktoś inny kalibrował, może nieco inaczej by to widział, no ale jakiś kompromis trzeba przyjąć.
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post