no coz, oryginal to to nie jest (na usprawiedliwienie dodam, ze zwykle piratow nie kupuje, ale kumpel do mnie z gra wpadl wiec postanowilem sobie przegrac - zreszta, i tak mi pewnie w to nie uwierzycie

), a to, ze z zainstalowaniem oficjanego patcha mialbym problem juz zauwazylem. Zreszta nie istotne. Powiedzcie mi natomiast, co ja mam zrobic, zeby ta gra jakkolwiek u mnie chodzila. Przeciez to jest kpina, zeby na takim sprzecie nie moc grac nawet w rozdzielczosci 640 na 480 (konfiguracja mojego komputera w podpisie). Zainstalowalem teraz ta aktualizacje Windowsa, dzieki czemu gra przynajmniej normalnie uruchamia mi sie pod XP, ale nawet zainstalowanie przyspieszajacego patcha nic nie dalo. Gazety z drog zniknely, deszcz przestal padac, ale dalej jesli w polu widzenia jest troche samochodow i ludzi to gra chodzi moze 4 - 5 klatek na sekunde. Zreszta to nie chodzi o to ile klatek, tylko po prostu co chwile sie na moment zacina. Nie da sie grac i nie mam juz zadnego pomyslu jak sobie z tym poradzic. A najlepsze, ze przez pewien czas chodzila mi plynnie. Gralem w rozdzielczosci 1024 na 768 i wszystko plynnie chodzilo. Dopiero po jakims czasie (ale nic nie zmienialem) zaczela skakac. Fakt, ze stalo sie to, kiedy przeszedlem do drugiego miasta (kto gra, a pewnie sporo jest takich, wie, o co chodzi), ale teraz nawet to pierwsze nie chodzi plynnie. NO trudno, jak macie jakies pomysly, bede wdzieczny za rady. Jesli nie to znowu na jakis czas odloze ta gre i moze wroce do niej, kiedy zmienie kiedys karte graficzna.