Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.10.2008, 13:23   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Z tą baterią to nie przesadzajmy. Oczywiście, telefony, które trzeba ładować codziennie są wnerwiające, ale takie, co trzymają 2 dni, da się znieść - przecież można kupić ładowarkę samochodową (jak ktoś jeździ autem) i po problemie, ładowarki sieciowe też są lekkie i małe. Baterie polimerowe nie cierpią na przypadkowym doładowywaniu, więc sumując za i przeciw, to ja nie widzę szczególnego problemu z wytrzymałością baterii...a jeśli ktoś chodzi z telefonem kilka dni po górach, lub coś w tym stylu, to niech zainwestuje małe pieniądze w drugą baterię i po sprawie.

Ja swojego SE K750i ładuję ładowarką średnio raz na tydzień - w międzyczasie podłączam go do komputera i się doładowuje przy okazji.
Jedynym akceptowalnym dla mnie rozwiązaniem jest taki.. 'stojak', do którego można by komórkę wkładać. Niektóre modele kiedyś miały takie ładowarki. To nie byłby problem, bo bym to gdzieś podłączył na stałe i odkładał tam komórkę po powrocie do domu. Ale szukanie co chwila kabla, podłączanie go do gniazdka i komórki, mimo że tak naprawdę minuta roboty, po prostu mnie drażni. Dlatego kupiłem SE, gdzie od biedy przy umiarkowanym użytkowaniu jedno ładowanie na tydzień starczy (chociaż według specyfikacji producenta powinno starczać ze sporym zapasem i trochę na to liczyłem).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post