Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.01.2003, 23:15   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Martin_TP napisa***322;(a)
Bo dysku podlaczonego pod RAID w bios nigdy nie widac Informacje o podlaczeniu pokazuje drugi BIOS - ten od kontrolera RAID. Pozatym zeby system Ci startowal z Raida trzeba w BIOS plyty ustawic by bootowanie odbywalo sie z Raid a nie z kontrolera plyty glownej. W instrukcji od plyty powinno byc co trzeba ustawic. Naogol jest to RAid, albo SCSI przy czym ustawia sie dodatkowo czy boot ze SCSI czy ATA... zreszta roznie to sie ustawia w zaleznosci od plyty i typi bios, w instrukcji znajdziesz. A raid tez ma tezn niekiedy swoj wlasny bios.

A co do kabli od 2 lat mam ladnie zrobione cienkie wstazki, nim jeszcze zaczeli o tym pisac, he. he... I sprawuje sie to wysmienicie
kurcze, ile miejsca w obudowie U mnie to trudno palec wcisnac, a i tak jeszcze napedy sa na jednej tasmie. Co by bylo, gdybym podlaczyl je osobno
Z tym podlaczeniem jeszcze sie pobawie. I tak mialem zajrzec do instrukcji, bo nie moge cos wlaczyc kontrolera ATA133 (jesli to w ogole trzeba osobno wlaczac, ale z tego, co widze w biosie to chyba trzeba), a wlasciwie sprawic, zeby znalazl dysk jako taki (tylko przez jakis czas cos tam sobie mysli po czym - oczywiscie w biosie - wywala komunikat, ze nie ma driverow, z tym, ze nie wiem, czy chodzi mu tutaj o sterowniki czy o naped. Jesli sterowniki to je z plyty zainstalowalem, a jesli o naped, to przeciez jest podlaczony... Specjalnie mi nie zalezy, zeby twardziel koniecznie chodzil jako 133, ale dla swietego spokoju jeszcze raz przeanalizuje instrukcje i przy okazji posprawdzam dokladnie, jak to jest z tymi podlaczeniami.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline