dobra - wiec Asus wyglada bardzo pozytywnie, choc wymiana firmwaru konieczna
czy sa inne propozycje?
podsumowujac wymogi:
- moge podlaczyc do modemu kablowego wpisujac jego MAC, tak aby ISP sie nie zorientowal, ze mam wpiety router po sieciowce a nie komp przez USB
- WiFi b/g z zabezpieczeniami (w miare obojetnie jakimi - sam WEP od biedy styknie)
- minimum dwa porty LAN
- dwa usb - jeden dla dysku 2,5" do torrentow i NAS
- drugi USB do urzadzenia wielofunkcyjnego drukarka+skaner (oba urzadzenia widoczne w sieci i w pelni funkcjonalne)
[edit]jezeli opis kompatybilnosci "working birectional" znaleziony na forum wl500g.info oznacza ze pracuje i skaner i drukarka, to wsio ok, potrzebny tylko alternatywny firmware od Olega, z drugiej strony nie wiem ktorej wersji ta lista kompatybilnosci dotyczyla - Premium czy v2 ani czym sie roznia te modemy[/edit]
tak bym chcial, da sie? tanio znaczy sie, bo ze sie da w ogole to wiem - np za jedyne 60 funtow mozna kupic sam serwer druku z obsluga skanera umozliwiajacy wpiecie do sieci... plus router za kolejne... ale nie na tym sztuka polega
aha - no i zeby to ciche byle, czyli bez monstrum z wiatrakami - nawet laptop jest za glosny dla mojej Zony zeby na noc sciaganie zostawic i to jedyny powod dla ktorego uwidzialem sobie klienta torrent w routerze