Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.10.2008, 15:54   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
powiem tak...
mam już zamieszanie w głowie troszke przez Was to na pewno.
Te głośniki to nie jest żelazko czy odtwarzacz mp3. Kosztują niemało jak na rzeczy które kupuje przez internet i zaraża mnie właśnie to o czym wspomniał andrzejj-problemy z gwarancją i to, że paczka szwenda się po całej Europie. Czytałem opinie o tym sklepie i jakby przełożyć to na pozytywy i negatywy to sklep na Allegro wyglądałby marnie.

Miałem już 2 razy problemy z gwarancją rzeczy które zakupiłem przez net.
Z namiotem miałem dramat normalnie. 4 miesiące czekałem na jakiekolwiek decyzje. Paczke trzeba przygotować, nadać, zapłacić za to z góry i jeszcze się modlić aby przedmiot dotarł cało i zdrowo i przede wszystkim do celu.
To działo się na terenie Polski. Opcja terenów Europy to już w ogóle grubsza sprawa.

Jak wygląda ta "europejska gwarancja"? W dwóch słowach bym prosił o jakieś fakty.

Nie wiem już kurcze co zrobić. Opcja tanszego produktu o 200-300 zł jest kusząca, ale z drugiej strony jestem w stanie dać więcej i kupić w PL.
hmm.
Chcę dzisiaj już podjąć jakąś decyzje i zamówić głośniczki.
No to właśnie też można wziać pod uwagę, jakie ktoś ma szczęście do sprzętu. Niby głupie i teoretycznie doświadczenia z przeszłości nie mają tu żadnego znaczenia, ale znam osoby, którym co i rusz się coś psuje, mimo że normalnie używają, a znam takie, którym nigdy nic się nie zepsuło. Sam należę do tej drugiej grupy, bo już naprawdę nie pamiętam, kiedy coś reklamowałem.

Jeśli zdarza się, że kupujesz coś, co musisz później reklamować, to równie dobrze może tak być i w tym przypadku, a wtedy możesz mieć problemy (a sam już wiesz, jak cholernie irytujące jest czekanie, aż sklep łaskawie coś w końcu załatwi - nie ma wtedy ani sprzętu, ani pieniędzy i możliwości, żeby kupić inny).

@ Smartek

Z doświadczenia wiem, że nie ma dobrze grających głośników kompuerowych. Już nie chcę Ciapkowi bardziej mieszać, ale ten komplet też swego czasu słuchałem i byłem bardzo rozczarowany. Osobiście wyrwałem swego czasu na Allegro amerykański zestaw Klipsch, który trochę zmienił moją opinię, ale nie zmienia to faktu, że plastikowe Creativy czy Logitechy z dobrej jakości dźwiękiem nie mają nic wspólnego.

Słuchawki mają swoje zalety, ale i też wady. Osobiście mimo, że bardzo często używam słuchawek, wolałbym mieć dobry zestaw głośników plus w miarę dobre słuchawki (z Ameryki sprowadzisz sobie za góra 100 złotych naprawdę przyjemne - może nie bezprzewodowe, ale z długim kablem). W tym momencie zostaje opcja druga, która zresztą wszędzie jest polecana jako najlepsze rozwiązanie.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post