Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.10.2008, 20:05   #299
cancel
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
cancel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
A ja się teraz chcę zająć książką "Hobbit. There and back again" - mam już za sobą trochę przygotowań przy łatwiejszych tekstach typu Kellerman, a nawet (na początek) Harry Potter i teraz może mi się to uda ugryźć Daaawno już chciałem spróbować wczytać się w oryginał, zobaczyć, czy to prawda, co piszą, że jest on jeszcze lepszy niż lektura po polsku...
Nie wiem jak jest z oryginałem, bo nie znam jeszcze tak angielskiego aby czytać w tym języku, ale polska wersja była świetna. Szczerze polecam przeczytać i to koniecznie jak zamierzacie czytać Władcę Pierścieni.

Ogólnie cała historia Śródziemia jest genialna i ja czytając ją miałem wrażenie jakbym naprawdę tam był i że naprawdę to się kiedyś wydarzyło. Tolkien jest wielki!! Niech spoczywa w pokoju!
Udzielam się tylko w tematach, na których się znam i/lub mogę coś wnieść do dyskusji, a że znam się na niewielu rzeczach to dyskusji z moim udziałem jest niewiele. (innymi słowy: musicie dogłębnie przeszukać forum aby odnaleźć moje posty ) Ten temat jest jednym z nielicznych z moim udziałem.
Spiesz się powoli!
(lepiej na tym wyjdziesz)
cancel jest offline   Odpowiedz cytując ten post